Close

SCHILLER LÁSZLÓ

Elnök

1967-ben születtem Kisvárdán, középiskolába Debrecenbe jártam. A Szentendrei Katonai Főiskola után dolgoztam katonatisztként és a Nemzetbiztonsági Hivatal tisztjeként is.

1996-óta  vállalkozó vagyok. Csobánkán élek a családommal.

Politikával 2002 óta foglalkozom. Az Új Balolodal elnökeként és  később  a Szociáldemokrata Párt egyik vezetőjeként volt alkalmam tapasztalatot szerezni ezen a téren. A kezdetektől fogva azon dolgozom, hogy létrejöjjön egy politikai egység, hogy megteremtsük a lehetőségét egy politikai fordulatnak. Mert jobb, hatásosabb kormányzást akarunk. Mert a rendszerváltást követő kormányok teljesítményét meg akarjuk haladni a hatalom gyakorlás módszerében, a demokráciáról alkotott felfogásban, prioritásaiban, a rendszerváltásért legnagyobb áldozatot hozó rétegek felzárkóztatásában.

Hiszek abban, hogy elsőként az ellenzéket kell leváltanunk, mert  a jelenlegi ellenzéki pártok állnak leginkább egy kormányváltás útjában. Hiszek egy nemzeti szociáldemokrácia eszmeiségben, az igazságosság, esélyegyenlőség, szolidaritás együttes érvényesülésében. Ezért olyan diszkriminációtól mentes demokráciáért szállunk síkra, mely kiterjed az élet minden területére, ezáltal az emberek azonos elbírálásban részesülnek a törvény előtt, a munkában és munkabérekben, a közéletben és a szociális rendszerben egyaránt.

Ugyanakkor azt mondjuk, hogy nem csak a társadalomnak van kötelezettsége minden tagja felé, de az egyénnek is kötelessége, hogy képességei szerint megfeleljen a társadalom elvárásainak.

Hitvallásomat John Fitzgerald Kennedy egy mondatában összegezhetném: “Ne azt kérdezd, mit tud érted tenni a hazád, inkább azt, hogy te mit tudsz tenni a hazádért.”