Close

Kampánynyitó rendezvényt tartott az Iránytű Párt

Országos lista állítására készül az Iránytű Párt. A szociáldemokrata értékeket valló párt megtalálta mind a 106 választókerületben az egyéni jelöltjeit, akik a mai kampánynyitó rendezvényen elmondták, már alig várják, hogy hivatalosan is elkezdhessék gyűjteni a támogató aláírásokat. A párt célja, hogy biztosan bekerüljön a magyar országgyűlésbe és ott megvalósíthassa programját.

Ezek között kiemelten szerepel a devizahitelesek valódi kimenekítése a bankok fogságából. Fontosnak, sőt elengedhetetlennek tartják visszaadni a rendvédelmi szerveknél dolgozók igazságtalanul elvett juttatásait.
Schiller László elnök elmondta, hogy az Iránytű Párt felelősen gondolkodik Magyarország sorsáról ezért nem megvalósíthatatlan ígéreteket tesz, hanem, ahol tud csökkenti az “államot”. Ennek keretén belül a felduzzasztott párthű bürokráciából 200 ezer embert visszavezetne a piaci szektorba úgy, hogy az számukra ne legyen fájdalmas.
Az adócsökkentés területén csak szájkaratehősnek tekinthető Fidesz adópolitika helyett a meglévő 60 adónemből 12-t megszüntetne, azaz 20 százalékkal egyszerűsítené a ma már átláthatatlan és a gazdaság fékezőjévé vált adórendszert.
Ami azonban a legfontosabb, hogy a kormány luxusberuházásai és esztelen, az oligarcháinak kedvező sporttámogatási rendszer eltörléséből nyerhető milliárdokból megszüntetné a bérkülönbséget Kelet-, és Nyugat-Magyarország között. Különös tekintettel az oktatásra és az egészségügyre.

http://os.mti.hu/hirek/133723/az_iranytu_part_kozlemenye