Close

Kötelező Katonai Kiképzés

Kötelező Katonai Kiképzést (3K) javasol az Iránytű Párt. A kiképzés 2 + 1 hónapból állna és minden 18 és 25 közötti férfira vonatkozna.

A kiképzés költségeit az állam állná úgy, hogy az első, alapkiképzést biztosító időszakra a mindenkori minimálbér másfélszeresét adná. A második hónapot összesen 15, esetenként 48 órás, évenként két alkalommal járó kiképzéssel oldaná meg az Iránytű Párt. A 3K célja, hogy a Magyar Honvédség képes legyen a Magyar Köztársaság szuverenitásának és területi integritásának a megvédésére a szövetségi kereteken belül. Ehhez nyújtanának segítséget a kiképzett, katonaviselt felnőtt állampolgárok. A Kötelező Katonai Kiképzés bevezetését különösen indokolttá teszi a három éve tartó migránsválság is.

A 3K-n belül, többek között elsajátítható lenne az egyéni fegyverek, felszerelések kezelése és karbantartása, lőgyakorlat végrehajtása, harcászati, békefenntartó valamint egészségügyi és katasztrófavédelmi feladatok  ellátása.

Az Iránytű Párt javasolja a Fidesz-KDNP-nek, mint a jelenlegi kormánypártnak, hogy kezdjenek tárgyalást a javaslatot előterjesztő párttal. Amennyiben erre nem kerülne sor, akkor a választások után a magyar országgyűlésbe bekerülő Iránytű Párt törvényjavaslattal él majd a 3K bevezetése érdekében.

http://os.mti.hu/hirek/133646/az_iranytu_part_kozlemenye