Close

Szegedi Péter levele a választókhoz

TISZTELT VÁLASZTÓK!

Sajnos bekövetkezett az, amitől tartottunk! Sőt, a helyzet rosszabb lett, mint néhány hónappal ezelőtt. Az ellenzéki pártok köszönik a saját szavazóiknak is, de jól megvannak a saját megélhetésüket biztosító politikájukkal, ezért önös érdekből nem kívánnak a nép érdekében összefogni, hiszen egy esetleges összefogás sokak politikai karrierjének a végét jelentené. EZ A VALÓSÁG! Inkább feláldozzák népünket a húsos falatok miatt. Ezért büntetni kell őket és végre kell hajtani az egész politikai palettának leváltását! VÉGRE KELL HAJTANUNK EGY NAGYTAKARÍTÁST! Egymást hibáztatják, másoktól várnak lemondásokat, de önmaguk nem hajlandóak rá.

Ezért szükség van egy teljesen tiszta, tisztességes, a megkövesedett politikai pártok és politikusoktól mentes új irányra, egy olyan pártra, amely minden tevékenységével a közel 5 millió rabszolgasorsú emberek érdekét is képviseli. Ezt a szerepet kívánja betölteni az IRÁNYTŰ PÁRT, amely a programját következetesen végrehajtva biztosítani fogja ezen rétegek felemelkedését és gyarapodási lehetőségét, megjelölve azokat a forrásokat, amelyek választ adnak a megvalósíthatósági fedezetére.

Azonnali feladatok:
1.) Szakértő kormányt és visszahívható képviselőket akarunk, hogy a programban vállat ígéretek, célkitűzések számon kérhetővé váljanak. KELL A CIVIL KONTROLL!
2.) Meg kell tartani a határkerítést, hogy ne legyünk letelepedési ország, de nem kellenek a letelepedési kötvényesek sem.

3.) Olyan megélhetési feltételeket kell itthon biztosítani, amelynek hatására a külföldre települt fiataljaink visszatérnek és ezzel megoldódik a tarthatatlan munkaerőhiány, újra egyesülnek a szétszakadt családok!

4.) A négy éves ciklus alatt meg kell duplázni az alacsony nyugdíjakat és jövedelmeket. Már az első évben egy jelentős 30-40 %-s emelést kell végrehajtani, a nyugdíj minimumot 28 500 forintról 88 000 forintra kell emelni.

5.) Rendezi kell végre a DEVIZAHITELESEK ügyét a hitel felvétele idején  érvényben lévő árfolyamon történő visszafizetés garantálásával, és a FIDESZ által leszavazott elsétálási jog bevezetésével. Hagyjuk már békén a “gatyára levetkőztetett” hitel-károsultakat, és vizsgáljuk meg a bankok szerepét, hiszen a pénzintézetek is felelősek a gazdasági válságért, a terhekben mégsem osztoznak.

6.) Meg kell szüntetni a kórházi és egyéb várólistákat, mert az emberi élet védelme, a mielőbbi gyógyulás mindennél fontosabb és mindenek felettinek kell lennie.

7.) Az első diplomát ingyenessé kell tenni, a rászoruló diákhitelesek tartozását az államnak át kell vállalnia, mert a pénztelenség nem korlátozhatja a tudást.

8.) Új ALKOTMÁNY kell az országnak, amelyet alkotmányozó nemzetgyűlésnek kell megalkotnia.

9.) Helyre kell állítani a független igazságszolgáltatást és független közmédiát.

10.) Végre kell hajtani az elszámoltatást! Felelősségre kell vonni a közpénzek felhasználásával kapcsolatos visszaéléséket, és követve a közpénz útját feltárni , az érintetteket offshore cégekre, családtagokra és “mutyis haverokra” lebontva.

11.) A politika nem hálózhatja be a sport- és közintézményeket, ezért innen ki kell vonulnia.

12.) Felül kell vizsgálni a külhoni magyarok támogatását, mert először a hazánkban élőket kell megsegíteni.

13.) A Paks2 beruházást fel kell függeszteni. A döntést népszavazásra kell bocsátani, hogy a nép dönthessen a kérdésben, mivel nagy kockázat van benne, ezért az embereknek joga van véleményt alkotni róla.

14.) Magyarországot csatlakoztatni kell az Unió Korrupcióellenes Ügyészi Hivatalához.

Az IRÁNYTŰ PÁRT programjának fedezetéül a következő források és megtakarítások állnak rendelkezésre:
-Progresszív adórendszer bevezetése;
– Chipkártya rendszerű munkakönyvek bevezetése, amely biztosítja a valós bejelentéseket és ezáltal kifehéríthetőek ez a területek;
– Ésszerű gazdaságpolitikával olyan beruházások támogatása, amelyek a köz számára szükségesek, míg az ország számára gazdaságilag előnyös (a stadionok nem tekinthetők ilyennek). Mindezt túlárazás nélkül!

– Meg kell szüntetni az állami és az állam által támogatott intézményeknél és gazdasági társaságoknál a különböző munkák kiszervezését külsős cégeknek, mert ez a korrupció melegágya. Mert miközben éhbérért dolgoztatják a munkavállalókat, addig ennek többszörösét fizeti ki az állam a sokszor 2-3, vagy több lépcsőben egymás alá szerveződött cégeknek. Ezek – a többnyire fideszes klientúrák – behálózták ezeket a területeket és több tíz- és százmilliókkal nyerészkednek KÖZPÉNZÜNKBŐL a ténylegesen munkát végzőkön. Mindezek miatt az államnak saját állományba kell venni ezen munkavállalókat.

MINDEN HATALOM A NÉPÉ – Az IRÁNYTŰ PÁRT VISSZA IS ADJA NEKI!

Tisztelettel Szegedi Péter