Close

Sajtóközlemény

“Le kell váltani az ellenzéket, hogy utána véget vethessünk a Fidesz–kormány mutyijára épülő és a szegényeken élősködő kormányzásának”. – A mai Közgyűlésen ennek jegyében fogadták el az Iránytű Párt programját, és mutatkozott be a 106 egyéni képviselőjelölt. Schiller László a párt elnöke elmondta “Az ország jövőjének érdekében, fel kell vállalnunk a kétfrontos harcot ” __________________________________________________________________________________________

Le kell váltani az ellenzéket, hogy utána véget vethessünk a Fidesz–kormány mutyira épülő és a szegényeken élősködő kormányzásának”. Egy olyan gazdasági környezet kialakítása a célunk, ahol minden országrészben van munka, a munkáért tisztességes bér jár, és ahol egy ledolgozott élet után nem kell nyomorogni. Ez az Iránytű Párt hitvallása. A mostani ellenzék ugyanis nem tesz mást, mint vereségre játszik annak reményében, hogy így megtarthat néhány zsíros képviselői helyet a parlamentben. Ennek érdekében képes lepaktálni a Magyarországot a saját oligarcháinak átjátszó Fidesszel. Ezzel a cselekedetével lényegében ők, az ellenzék tartja hatalomban Orbán Viktort. Az Iránytű Párt ezért büszkén vallja, hogy minden párt rivális számára.

A párt mind a 106 egyéni körzetben jelöltet állít a jövő áprilisi választásokra. Amint megteheti módosítja a választási törvényt. Létrehozza a határon túliak számára a 107. egyéni képviselő mandátumát. Erre lehetne majd szavazni Pozsonytól Ungváron át Brassóig.  Így nem torzítaná a hazai erőviszonyokat a várható több százezer külföldről érkező szavazat. Az Iránytű Párt arányosítaná a mandátumszerzést is. A Parlament létszáma változó lenne, az egyéni választókörzetek megtartása mellett minden 50 ezer listás voks érne egy képviselői helyet.

Az Iránytű Párt humanizálná a kapitalizmust. Ennek jegyében csökkentené az adókat. Sávos személyi jövedelemadót vezetne be úgy, hogy 150 ezer forintos havi jövedelem alatt nem kellene adót fizetni. Szigorítaná a jelenleg kétes vagyonok ellenőrzését. Szisztematikusan összevetné a politikusi vagyonbevallásokat a NAV adataival és eltérés esetén a vagyonelvételt sem tartanák kizártnak.

Céljuk igazságot szolgáltatni a devizahiteleseknek. A forintosított hiteleket a felvételkori árfolyamon állapítanák meg, így jelentősen csökkenthetők lennének a törlesztőrészletek.

Olyan igazságosabb társadalmat akarnak, ahol nem számit az oktatásban, az egészségügyben és a munkabérekben, hogy valaki kelet vagy nyugat Magyarországon lakik.

Az Iránytű Párt célja, hogy állami rabszolgák helyett magukat megbecsülő emberek dolgozzanak. Ezért fokozatosan leépítenék a közmunkát és átképzéssel segítenék a munkaerőpiacra történő kijutást.

El kell fogadni a nemzeti minimumot is. Be kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy a magyarországi pártok Brüsszelbe rohangálnak feljelenteni a másikat. Támogatják, egyedüli kormányintézkedésként, a határvédelmi kerítés fenntartását. Azonban a bizonyítottan háborús övezetekből érkezők oltalmat kapnának hazánkban.

Az Iránytű Párt hisz egy nemzeti szociáldemokrácia eszmeiségben, az igazságosság, esélyegyenlőség, szolidaritás együttes érvényesülésében.

Az Iránytű Párt mai közgyűlésén a fentieken túl elfogadta az alapszabályt, megszavazta fő tisztségviselőit és bemutatkoztak a képviselőjelöltjeik.