Close

Van új irány – Schiller László Nyíregyházán

Lakossági fórumot tartott az Irárnytű Párt elnöke. Schiller László a többi között arról is beszélt, hogy minden – ellenzéki és kormány -párttal meg kell küzdeni a jövő évi választásokon.

A párt elnökének teljes beszéde:

Azt mondják töretlen optimizmusom mondatja velem, hogy van szerepe, helye és jövője a magyar politikában egy új iránynak.
Azért kell ehhez jelentős adag optimizmus, mert a közélet jelenleg nem ezt mutatja. Azt a bizonyos politikai palettát a parlamenti pártok igyekeznek kisajátítani, néha oly módon is, hogy gyors irányváltásuk azt a látszatot kelti, mintha egyszerre több ideológiai helyet is elfoglaltak volna. Pedig nincs egy igazi szociáldemokrata, nincs egy igazi nemzeti és nincs egy igazi, a vidéki embereket képviselő párt sem.
Végre van egy kérdés, amiben egyetértenek. Nincs több hely, foglalt, megtelt.

Nehogy valami jött-ment szervezet vegye a bátorságot, hogy kikényszerítse a nehéz munkával és rengeteg pénzzel megszerzett hatalom megosztását.

A székek foglaltak és inkább egymás között cserélik azokat, mert veszélyes lehet a dolog, tendenciózussá válhat. Megszólalhat egy új hang, olyan, amely nincs elkötelezve a pénznek vagy az alvilágnak. Megszólalhatnak valakik, akiknek elveik vannak és tiszta a múltjuk. Ne adj isten, még arra vetemedne valaki, hogy a választók akaratát közvetítse. Hová jutna így a parlamenti léggömb? Felszáll, vagy kipukkad.
Pucéran marad egy csomó parlamenti karrierista és láthatóvá válik a szégyellni valójuk. Még a végén felkiált valaki: de hisz a Király meztelen!

Igen, meztelen a Király, de el akarjuk hinni, hogy láthatatlan ruhája eltakarja. A választó nem szeret csalódni és bízik, hogy talán mégsem annyira meztelen.

Ez hát a valódi oka annak, hogy harsányan hirdetik nincs alternatíva, csak a parlamenti pártok a verseny résztvevői, csak közülük van választási lehetőség. Ezért minden parlamenti résztvevő a maga módján, sajátos eszközeivel igyekszik lejáratni, ellehetetleníteni vagy beolvasztani az újat akarókat.

Így van ez velünk is. Ezt sulykolja minden újság és minden televízió oldalaktól függetlenül. A legitimitás megszerzésében és igazolásában pedig úgy tűnik mindent szabad, a hazugság a csúsztatás a korrupció ma már bejáratott és hova tovább elfogadott eszköz lett a politikában. Ezek sajnos legtöbbször elérik céljukat, én mégis optimista vagyok.

Optimizmusomra okot adó esemény éppen az a majd 40%-nyi tömeg, amelyik jelen pillanatban még vár, várja, hogy jöjjenek az új arcok, jöjjenek a nemzet megosztottságát megtörő új gondolatok és végül várják, hogy valamelyik párt ténylegesen kiáll a szinte már véglegesen leszakadó tömegek mellett.

Orbán Viktor a minap, a Parlament öszi ülésszakának megnyitóján kérte az ellenzéket, hogy ne a pénzért és hatalomért politizáljanak. Köszönöm Miniszterelnök Úr! Egyetértek! Épp ezt gondolom én is, és épp ez a gondolat vezérelt mikor megalakítottam és az élére álltam egy új pártnak az Iránytű Pártnak.

Egy év alatt több mint ezer tag, 106 országgyűlési jelölt és gondolatok, jobbító ötletek megszámlálhatatlan özöne.

Persze önmagában ez az esemény még nem tenne optimistává. Az erősíti optimizmusomat, hogy egyre többen mondják ki azt, hogy elég volt a jelenlegi parlamenti pártokból, elég volt a négymillió ember elszegényedéséhez vezető látszatintézkedésekből, elég volt a mindent behálózó korrupcióból. Szükség van egy a problémák mentén, az emberek jólétéért politizáló pártra. Szükség van az Iránytű Pártra.

Nincs már baloldal vagy jobboldal, ezt már túlhaladta a történelem. Egyszerűen van más irány, melyhez iránytűként utat mutatunk.
Ebben az országban olyan mintha lenne demokrácia, olyan mintha lenne jogállamiság, olyan mintha küzdenének a szegénység ellen, az egészségügyért, az oktatás korszerűbbé tételéért. És még sorolhatnám.

Elegünk van az “olyanminthalenne” országból! Mi tenni akarunk azért, hogy “olyanlegyen”, amilyenre vágyunk!

One Comment on “Van új irány – Schiller László Nyíregyházán

  • ABeldSteds
    2018-02-05 at 18:27

    The ED resulting from that surgery could be either temporary or permanent. Once you discover the top natural treatments, it is possible to once again have full charge of your sexual pleasures.
    https://www.cialissansordonnancefr24.com/ou-acheter-du-cialis-sans-ordonnance/

  • Comments are closed.